Låt oss sälja din bostad i Västerås

Husförsäljning i Västerås

Västerås är en attraktiv stad och många väljer att flytta till ett hus här för att bilda familj. Vi hjälper dig hitta köparen som är beredd att ta nästa steg i livet och bli med hus. Att sälja hus är speciellt. Det är ett större företag än att sälja en bostadsrätt. Vi kan dock lova dig att göra processen med din husförsäljning så smidig och trygg som möjligt.

När man skall påbörja en bostadsaffär är alltid det första steget att värdera bostaden. När våra mäklare värdera hus tittar de på både insidan och utsidan av huset. Det är viktigt att mäklaren får vet vilka renoveringar som gjorts, om huset nyligen dränerats om och när taket senast sågs över. Mäklaren kommer också vilja veta vad huset har för ungefärlig driftskostnad och vad du vanligtvis betalar för värme och el. Ju mer fakta du kan presentera för mäklaren desto lättare är det för mäklaren att göra en korrekt värdering av huset.

mäklare västerås sälja bostad

Skapa en säljplan för din bostad

När mäklaren gjort en värdering är det dags för er två att göra en säljplan tillsammans. Mäklaren frågar dig en rad frågor som när du vill sälja och vilken typ av utgångspris som du vill sikta mot. Utifrån dina önskemål skräddarsyr ni en plan för att sälja huset. Mäklaren kommer antagligen rekommendera ett antal åtgärder och tillval som du kan välja mellan och som kan höja både utgångs- och slutpriset på ditt hus. Finns det tid så kan till exempel viss ytrenovering såsom byte av slitna bänkar i kök eller lite ny färg på väggarna göra underverk för helhetsintrycket av bostaden.

Sälj ditt hus och hitta hem

När du fått en värdering av ditt hus så har du en budget att utgå från i jakten på din nya bostad. Det kommer förenkla vägen till ditt drömhem att ha en budget att förhålla sig till. Nästa steg i försäljningen är att sätta ihop en bra presentation av huset. Till det krävs både informativ och säljande text samt ritningar och bilder. Det sammanställs sedan till annonsering och till visningsmaterial.

Idag är det vanligt att anlita en homestylist eller inredare inför fotografering och visning av en bostad. Det finns många fördelar med det. Stylister och inredare är experter på att få bostäder att se välkomnande och vackra ut. De vet hur man lyfter fram detaljer och presenterar huset på ett fördelaktigt sätt som gör det lättare för spekulanter att leva sig in och drömma om en tillvaro i huset. Tillsammans med fotografen gör de ett otroligt viktigt jobb när det kommer till presentationen av bostaden. <h3Sälja bostad Västerås - vi hittar rätt köpare

Annonseringen som vi kan erbjuda dig är omfattande. Om du vill kan vi annonsera i både dagspress, på bostadssajter och genom målgruppspecificerad reklam på sociala medier. Vi har dessutom vårt breda och omfattande kundregister att tillgå. Genom att annonsera både brett och mer inriktat kommer vi hitta lämpliga intressenter som är villiga att lägga ett bra bud på ditt hus.

Annonseringen görs för att locka spekulanter till visningen. Mäklaren finns på plats för att informera om bostaden och för att inspirera inför budgivningen. Efter visningen är det dags för budgivningen. Mäklaren samlar in alla bud och håller dig som säljare uppdaterad. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa.

Kontraktskrivningen vid bostadsköp är det som är bindande och därför försöker vi få till en kontraktskrivning så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas du och köparen för att skriva kontrakt. Mäklaren finns på plats och förklarar det som känns oklart. Efter det är det bara att packa flyttkartongerna, lämna över nycklarna och ge dig ut på sitt nya äventyr.

Få hjälp att sälja ditt hus!